Webinar

Hoe ga je met jouw verlies om?

Op woensdag 25 oktober 2023 organiseren wij een Webinar, van 19.30 tot 21.00 uur. Deze Webinar staat in het teken van Rouw. Deelnemen aan deze Webinar is gratis!

  • Webinar voor iedereen die Rouw ervaart
  • Op woensdag 25 oktober 2023
  • Van 19:30 uur tot 21:00 uur
  • Online te volgen via een deelname link
  • Deelname is gratis
webinar over rouw

Deelnemen?

Meld je aan voor ons online Webinar!

Webinar over Rouw

Ben of ken jij iemand die op dit moment te maken heeft met gevoelens van rouw? Of het nu gaat om het verlies van een partner, kind, ouder of je eigen gezondheid, rouw is iets waar we helaas allemaal mee te maken krijgen. In dit webinar delen we tips over hoe je om kunt gaan met Rouw. Zo hopen we alle deelnemers handvaten te bieden die hen helpen in het verwerken van sombere gedachten en gevoelens.

Wat is Rouw?

Rouw is een normale reactie op een, als groot gevoeld, verlies. We denken vaak dat rouw exclusief te maken heeft met overlijden. Dat is niet zo. We kunnen rouwen om verlies van contact met een dierbare. Verlies van een baan. Een (echt)scheiding. Verlies van contacten die we vroeger normaal vonden. Groepen waar je deel van uitmaakte die niet meer bij elkaar komen. Uitjes. Knuffelen.

Verlies van zekerheden als je een ernstige ziekte hebt gekregen. Kansen die we in ons leven hebben nagelaten te benutten. Het verlies van het gevoel van jeugdigheid naarmate we ouder worden. Kortom: we kunnen rouwen als we het gevoel hebben dat ons leven door elkaar wordt geschud.

Rouw gaat vanzelf. Wanneer je er geen rem op zet is het een gezond en ‘rond’ proces. Rouw is ook een fysiek proces: voelbaar in je lichaam. Om het rouwproces een kans te geven heb je een veilige plek nodig. De verwerking van je rouw lost zich vanzelf op! Altijd in een tempo dat jij aankunt. Daar is je lichaam en geest nu eenmaal op gebouwd.

Heb je om welke reden ook behoefte aan begeleiding bij de verwerking van jouw verlies? Begeleiding bij Rouwverwerking verzorgen wij individueel door middel van mental coaching, maar bij veel vraag ook in een lotgenotengroep.