Webinar

Mantelzorgers in het middelpunt van belangstelling

Op woensdag 10 mei 2023 organiseren wij een Webinar, van 19.30 tot 21.00 uur. Deze Webinar is specifiek bedoeld voor Mantelzorgers! Deelnemen aan deze Webinar is gratis!

  • Webinar voor Mantelzorgers
  • Op woensdag 10 mei 2023
  • Van 19:30 uur tot 21:00 uur
  • Online te volgen via een deelname link
  • Deelname is gratis
Mantelzorg

Interesse?

Meld je dan aan voor ons online Webinar op woensdag 10 mei a.s.!

Wat is Mantelzorg?

We kennen allemaal de verhalen uit de media, van familie, buren of kennissen: ben je mantelzorger, dan heb je het niet gemakkelijk.

Je verzorgt een geliefde, je kind of goede vriend omdat deze (ernstig) ziek is. Het is goed om eens bij jezelf in de rol van mantelzorger stil te staan. Jij bent zelf niet ziek. Je naaste wél. Dat raakt jou en verandert jouw leven. Het is moeilijk om iemand om wie je geeft te zien lijden. Je zou er alles aan willen doen om dat lijden te verlichten. Je neemt veel taken over. Soms omdat het niet anders kán. Vragen om hulp van iemand ‘van buiten’ is lastig.

Er komt veel kijken bij ziek zijn: ziekenhuisbezoeken, therapieën, behandelingen. Daar is veel tijd mee gemoeid. Je hebt zelf je werk of studie, je eigen huishouden. Vrienden, sociale bijeenkomsten, uitjes: dat kan vaak niet meer. Zo kan het gebeuren dat je langzaam maar zeker alle energie en plezier in je dagelijks leven kwijtraakt. Je raakt uitgeput.

Daar willen wij iets aan doen! Bij voldoende belangstelling willen wij een coaching groep voor Mantelzorgers opzetten, die eens per twee weken bij elkaar komt.

Doel: er samen voor zorgen dat je weer energie krijgt. Dat je de balans tussen je zorgtaken en jouw eigen verlangens realiseren herstelt en bewaart. Dat je weer tijd krijgt voor je hobby’s en vooral je relaties en sociale contacten fijn houden. Want je bent er zelf ook nog…

Kortom: in deze groep sta jij in het centrum van de belangstelling. Je hebt de steun van minstens vijf lotgenoten, die aan een half woord genoeg hebben om jou volledig te begrijpen.

Deze mantelzorggroep wordt begeleid door twee zeer ervaren Mental Coaches, Jan Witkamp en Ingrid Los

Webinar voor Mantelzorgers

Ben of ken jij een Mantelzorger en ben je geïnteresseerd in meer informatie over deze mantelzorggroep? Dan nodigen we je van harte uit om deel te nemen aan ons online Webinar. We vertellen je graag meer over Mantelzorg, wat het inhoudt om Mantelzorger te zijn en hoe een coachinggroep bij De Gordiaanse Knoop eruit ziet.