Lotgenotengroep De Gordiaanse Knoop

Wordt uitgevoerd voor:

  • Lokale overheden
  • Zorg- en welzijnsinstellingen
  • Particulieren

De begeleiding is in groepen. Bij voldoende inschrijvingen wordt er voor particuliere belangstellenden een aparte groep samengesteld.  Op aanvraag word je een folder toegestuurd.

Lotgenotengroep in de buurt van Eindhoven

Een ‘lotgenotengroep’ helpt deelnemers – inwoners van een buurt of wijk binnen een gemeente – door samen met andere deelnemers het gesprek aan te gaan. Dit gebeurt in een sfeer van begrip en tolerantie, waardoor gestimuleerd wordt om te experimenteren met alternatief en positief gedrag. Je blijft lid van deze ‘doorgaande groep’ zolang je ondersteuning nodig hebt.

Welk ‘lot’ men deelt kan verschillen per lotgenotengroep. Een lotgenotengroep is geschikt voor mensen die rouwen, een verlies verwerken of voor mensen die in eenzaamheid leven. Zo zijn er lotgenotengroepen als ‘Het pesten voorbij’, ‘Ondersteuning voor Mantelzorgers’ ‘Ondersteuning voor Long-Covid patiënten’, ‘Ondersteuning bij Grensoverschrijdend gedrag’, ‘Ondersteuning voor mensen op de wachtlijst bij de GGZ’ en meer.  Waar het bij een autonomiegroep gaat om keuzes te leren maken, gaat het bij de lotgenotengroep vooral om het delen en verwerken van ervaringen en het aangaan van zinvolle contacten. De werving en intakes verlopen via lokale welzijnsinstellingen en huisartsen. Men komt bij elkaar in wekelijkse bijeenkomsten van maximaal 1,5 uur. 

Voor lokale overheden en welzijnsinstellingen kunnen wij de begeleiding van Lotgenotengroepen verzorgen. We kunnen ook welzijnswerkers in buurten of wijken trainingen geven, zodat zij de begeleiding van lotgenotengroepen kunnen verzorgen.

Meer weten over ons aanbod? Neem gerust contact met ons op. Wij komen graag kennismaken en u meer over onze werkwijze vertellen. Liever als particulier direct aanmelden voor de Lotgenotengroep? 

Neem contact op voor meer informatie