Bewustwording van je gedachten, gevoelens en mogelijkheden

Mental coaching in Veghel

Mental coaching is een leerproces, gebaseerd op jouw persoonlijke ervaringen en gevoelens. Wanneer je kiest voor een samenwerking met de Gordiaanse Knoop in de vorm van mental coaching, staat jouw persoonlijke groei en ontwikkeling centraal. We laten jou naar jezelf kijken om jezelf beter te leren kennen.

Bij mental coaching draait het om ‘’leren door ervaren’’. Onze mental coaches, Jan Witkamp en Ingrid Los, kijken hierbij naar het ‘’hier en nu’’. Leren door ervaren doe je immers in het heden. We kijken soms terug naar het verleden (‘daar en toen’’) en ook naar de toekomst (‘’daar en straks’’). Dit doen we enkel voor zover deze aanpak van betekenis is voor jouw persoonlijke groei en ontwikkeling in het heden.

Samen maken we van jouw hoofdzaak weer een hartzaak. Ons doel met mental coaching is dat jij:
 • Bewustwording en persoonlijke groei ervaart
 • Je zelfvertrouwen vergroot
 • Je repertoire van vaardigheden en mogelijkheden vergroot, ontwikkelt en exploreert.
individuele-coaching

Wist je dat Mental Coaching in Veghel:

 • Helderheid en inzicht geeft
 • Zelfliefde en acceptatie vergroot
 • Spanningen vermindert
 • Nieuwe richtingen in je leven wijst
 • Humor en speelsheid brengt
 • Je relaties verbetert
jan-witkamp-en-ingrid-los

Ervaar je symptomen die je moeilijk kunt plaatsen? Gevoelens van stress, tegenslag of angst? En heb je het gevoel dat dit je bewustwording en persoonlijke groei in de weg staat?

Meld je aan voor Mental Coaching in Veghel

Bekijk het aanbod voor Mental Coaching

Mental Coaching bij De Gordiaanse Knoop in de buurt van Eindhoven

Bij Mental Coaching in Veghel gaat het om vijf kernvragen. Deze kernvragen zijn toegespitst op het ‘’hier en nu’’:

 1. Wat ben ik aan het doen?
 2. Wat voel ik?
 3. Wat wil ik?
 4. Wat vermijd ik?
 5. Wat verwacht ik?

Tijdens de mental coaching in Veghel komen deze vragen telkens in een andere vorm terug.

Mental Coaching leert je stress en tegenslag beter te hanteren. Wij gaan graag samen met jou aan de slag om te zorgen dat je een beter evenwicht vindt tussen je werk (of studie) en je privéleven. Op basis van jouw behoeften helpen we je om sterker en vrolijker in het leven te staan.

Neem contact met ons op

Hoe werkt mental coaching in Veghel?

Dit is elke keer weer anders. Tijdens het mental coaching traject bij De Gordiaanse Knoop in Veghel voeren we gesprekken in het ‘’hier en nu’’. Onze mental coaching is namelijk voor iedereen verschillend. Binnen het traject van mental coaching kijken we naar ieders persoonlijke groei en ontwikkeling waardoor de situatie voor iedereen anders is. Het uitgangspunt  is het ‘’hier en nu’’ en wat jij als persoon in het ‘’hier en nu’’ beleeft. Hierdoor oogt het wat chaotisch, maar dit is het niet. Zo komt er altijd een moment, wanneer je het het minst verwacht, dat het ‘’kwartje valt’’.

Binnen ons mental coaching traject bouwen wij aan de weg naar de realisatie van jouw wens of doel. Onze mental coaches in Veghel vergeten hierbij de zijpaadjes niet. Want daar gebeurt het! We gaan uit van wat jij kan, wilt en bent. Wanneer we hieraan vasthouden overwin jij tijdens je mental coaching traject je meest belangrijke hindernissen.

De manier van mental coaching in Veghel

Soms geven we tijdens mental coaching ook opdrachten die je helpen terug te kijken op je eigen doen en laten. Dit doen we in de vorm van: schrijven, muziek, spel, theatraal drama of gestalt training. Mental coaching kan gecombineerd worden met TuiNa massages wanneer je in je functioneren wordt belemmerd door fysieke problemen.

Onze manier van mental coaching is direct en concreet maar altijd solidair. Wij helpen je vrolijker en sterker door het leven te gaan. Mental coaching bij De Gordiaanse Knoop in Veghel leert je (beter) om te gaan met stress en tegenslagen. Je slaagt erin een goed evenwicht te vinden en te houden tussen je werk (of studie) en je privéleven.

Samengevat, mental coaching in Veghel:

 • Maakt je meer bewust van jezelf, ook in relatie tot anderen
 • Zorgt voor persoonlijke groei en ontwikkeling
 • Geeft je meer zelfvertrouwen
 • Vergroot je vaardigheden en competenties

Wat leer je met mental coaching in Veghel?

 • Tot jezelf komen. Je wordt de persoon die je altijd al was, niet de persoon die je denkt te moeten zijn. (Wat ben je aan het doen?)
 • Beginnen leven en voelen vanuit je hart, zonder je denken te vergeten. (Wat voel je?)
 • Ontdekken wat je in de kern van jouw leven hebt te doen. (Wat wil je?)
 • Je angsten onder ogen zien, deze te accepteren en liefdevol met jezelf en je angsten om te gaan. (Wat vermijd je?)
 • Realiseerbare opties te creëren om te leven in harmonie tussen lichaam en geest. (Wat verwacht je?)
 • Je focus te richten op ‘’de Ander’’ en van daaruit samen te werken. (Van ik naar wij)
 • Moed te verzamelen om nieuwe uitdagingen aan te gaan. (The Great Adventure)

Neem contact met ons op

Mental coaching voor groepen in Veghel

Mental Coaching verzorgen wij individueel, maar bij veel vraag ook in een groep. Deze groepen kunnen bestaan uit teams, personeel van instellingen, organisaties, bedrijven of gelijkgestemden. Deze manier van mental coaching kan ook worden ingezet als een effectieve manier van verzuimbegeleiding of re-integratie. Ook bieden wij mental coaching aan voor lotgenoten. Deze lotgenotengroepen zijn specifiek opgezet om samen te groeien.

Wanneer heb ik mental coaching nodig?

Ervaar je symptomen van angst of stress? Zie jij veel hindernissen en zijn moeilijke situaties zwaar waardoor er problemen ontstaan? Heb je het gevoel dat jouw persoonlijke groei en ontwikkeling is gestopt? Dan is het verstandig om mental coaching in te schakelen.

Ook wanneer je lichamelijke klachten hebt, zoals hoofdpijn of vermoeidheid, kan mental coaching je helpen. Je kunt altijd contact opnemen met een van onze mental coaches in Veghel. Wij gaan graag samen in gesprek en denken graag mee over hoe wij jou kunnen helpen!

Neem contact met ons op