Bewustwording van je gedachten, gevoelens en mogelijkheden

Mental coaching

Mental coaching is een leerproces, gestoeld op door jouzelf doorleefde concrete ervaringen. Je leert jezelf beter kennen. Mental Coaching bevordert heel direct jouw persoonlijke groei.

‘Leren door ervaren’ doe je in het heden. In het ‘hier en nu’. We blikken soms wel terug naar je verleden, (‘daar en toen’) en kijken soms vooruit naar je toekomst (‘daar en straks’). Dit doen we enkel voor zover dat ‘hier en nu’ betekenis voor je heeft.

We willen dat je, meer dan voor de coaching:
 • Bewustwording en persoonlijke groei ervaart
 • Zelfvertrouwen vergroot
 • Je repertoire van vaardigheden en mogelijkheden vergroot, ontwikkelt en exploreert.
individuele-coaching
jan-witkamp-en-ingrid-los

Heb je last van stress of tegenslag? Heb je het gevoel dat je in je persoonlijke ontwikkeling ‘stagneert’?

Meld je dan aan voor Mental Coaching

Bekijk het aanbod voor Mental Coaching

Mental Coaching bij De Gordiaanse Knoop

Op vele manieren staan bij Mental Coaching de vijf ‘Hier en Nu’ kernvragen centraal:

 1. Wat ben ik aan het doen?
 2. Wat voel ik?
 3. Wat wil ik?
 4. Wat vermijd ik?
 5. Wat verwacht ik?

Tijdens de coaching komen deze vragen telkens in een andere vorm terug.

Je leert stress en tegenslag beter te hanteren. Je slaagt er in een goed evenwicht te vinden tussen je werk (of studie) en je privéleven. Mental Coaching helpt je sterker en vrolijker in het leven te staan.

Neem contact met ons op

Hoe werkt mental coaching?

Dat is elke keer weer anders. We voeren gesprek. In het ‘hier en nu’. Jij staat centraal en vooral: wat jij in het ‘hier en nu’ beleeft. Wat je beleeft is elke keer anders. Zo lijkt het op het eerste gezicht dat we van de hak op de tak springen. Het oogt wellicht wat chaotisch, maar dat is niet zo. Ineens, altijd op een moment dat je het niet verwacht, ‘valt het kwartje’.

We gaan als het ware ‘welgemoed op weg naar de realisatie van jouw wens of doel en vergeten vooral de zijpaadjes niet. Want dààr gebeurt het! We gaan uit van wat jij wel kunt, wilt en bent. Wanneer we daaraan vasthouden los jij tijdens je coachingstraject je meest belangrijke problemen op.

Soms geven we een opdracht dat je helpt na te denken en terug te kijken op je eigen functioneren. Voor de vorm putten we daarbij uit: schrijven, muziek, spel, theatraal drama of Gestalttraining. Mental coaching kan gecombineerd worden met TuiNa massages wanneer je in je functioneren wordt belemmerd door fysieke problemen.

Onze wijze van van coachen is direct, concreet, altijd solidair met de coachee en helpt je dat je vrolijker en sterker in het leven komt te staan.

Je leert stress en tegenslag beter te hanteren. Je slaagt erin een goed evenwicht te vinden en bewaren tussen je werk of studie en je privéleven.

Kortom, Mental Coaching:

 • Maakt je meer bewust van jezelf, ook in relatie tot anderen
 • Brengt je persoonlijke groei
 • Geeft je meer zelfvertrouwen
 • Vergroot je competenties en vaardigheden die je ontwikkelt en ontdekt.

Wat leer je met Mental Coaching?

 • Stil te staan bij jezelf. De mens te zijn die je altijd al was, in plaats van wie je denkt te moeten zijn.
 • Voelen en leven vanuit je hart, zonder je denken te vergeten.
 • Ontdekken wat je in de kern van jouw leven hebt te doen.
 • Contact te maken met je angsten, er vrienden mee te worden en liefdevol met jezelf en je angsten om te gaan.
 • Leven in harmonie tussen lichaam en geest vanuit realistische opties.
 • Je focus te richten op ‘de Ander’ en van daaruit samen te werken.
 • Moed te verzamelen om nieuwe uitdagingen aan te gaan.

Neem contact met ons op

Mental coaching voor groepen

Mental Coaching kan ook uitgevoerd worden voor groepen als teams, personeel van instellingen, organisaties en bedrijfskader. Deze wijze van werken zorgt ervoor dat men elkaar beter leert begrijpen en het optimaliseert de werksfeer en de samenwerking sterk.

Deze manier van coachen kan worden ingezet als een effectieve manier van verzuimbegeleiding in het kader van stresspreventie en/of stressreductie.      

Wanneer schakel ik hulp van mental coaching in?

Heb je last van stress, of van tegenslag? Zijn moeilijke situaties zwaar en ontstaan hierdoor problemen? Heb je het gevoel dat je in je persoonlijke ontwikkeling ‘stagneert’? Dan kan het verstandig zijn om mental coaching in te schakelen. Ook wanneer je lichamelijke klachten hebt, zoals vermoeidheid of hoofdpijn, kun je altijd contact met De Gordiaanse Knoop opnemen om de opties van mental coaching te bespreken. Je bent van harte welkom en we denken graag met u mee.

Neem contact met ons op