Stress verlichtend en klachten reducerend

Acupunctuur in de buurt van Eindhoven

Bij De Gordiaanse Knoop in Veghel bieden wij acupunctuur aan als preventieve behandeling bij stress en burn-out klachten. Onze acupuncturist is gespecialiseerd in het verminderen of verhelpen van lichamelijke en fysieke klachten naar aanleiding van stress of burn-out.

Bij De Gordiaanse Knoop gaat onze acupuncturist Ingrid Los in eerste instantie met jou in gesprek over wat voor soort klachten er zijn, waar ze vandaan komen en op welke plekken in je lichaam deze manifesteren. Na een grondig gesprek wordt er een gepersonaliseerd plan van aanpak ontwikkelt en gaan we aan de slag.

Dit is wat wij voor je willen betekenen
 • Het verlichten van fysieke klachten als gevolg van stress of burn out
 • Preventie van fysieke klachten door een verkeerde houding
 • Het verlossen en vrijmaken van lichaam en geest
acupunctuur-Gordiaanse-Knoop-Veghel-vrouw
Wat-is-acupunctuur-vrouw-liggend

Wat is acupunctuur?

Acupunctuur is een eeuwenoude geneeswijze uit China. Acupuncturisten zorgen, met behulp van naalden, dat jouw energie- en bloedstroom toeneemt waardoor je energieker en met minder pijn naar huis gaat. Acupunctuur focust zich op zogenoemde ‘’meridianen’’. Dit zijn energiebanen die door je gehele lichaam lopen en in connectie staan met je vitale organen.

Een getrainde acupuncturist weet precies hoe deze banen te beïnvloeden zijn en zorgt dat jouw lichaamsenergie weer in balans komt. Acupunctuur bij De Gordiaanse Knoop stimuleert een natuurlijke pijnstiller genaamd Adenosine. Deze stof heeft een verzachtende werking op de pijn en zorgt voor opzwellende aders. Deze opzwellende aders zorgen ervoor dat je lichaam meer bloed kan laten stromen via de bloedbaan. Hierdoor voel je je opgewekter en meer energiek.

Wat-doet-acupunctuur-vrouw

Wat doet acupunctuur?

Acupunctuur bij De Gordiaanse Knoop in Veghel is gefocust op het beter verdelen van jouw energie- en bloedstromen. Maar dit is niet het enige wat acupunctuur doet. Acupunctuur zorgt ook voor stimulatie van zenuwen, spieren en bindweefsel.

Onze getrainde acupuncturist is gespecialiseerd in het plaatsen van naalden waarmee zenuwen, spieren en bindweefsel kunnen worden beïnvloed. Door acupunctuur en het beïnvloeden van deze plekken kunnen lichaamseigen stoffen activeren zoals endorfine. Endorfine is een lichaamseigen pijnstiller die zorgt dat klachten worden verminderd of zelfs weggaan.

Meer weten over hoe acupunctuur werkt en wat het doet? Lees dan ook onze blog over acupunctuur.

Neem contact met ons op

voor-wie-acupunctuur-Gordiaanse-Knoop-Veghel-vrouw

Voor wie is de acupunctuurbehandeling in Veghel?

De acupunctuurbehandeling bij De Gordiaanse Knoop is voor iedereen mogelijk. Het starten van een acupunctuurbehandeling is volledig afhankelijk van de klachten die je ervaart en of acupunctuur hierbij kan helpen. Wanneer jij een van de volgende klachten ervaart, biedt acupunctuur wellicht verlichting:

 • Hoofdpijn
 • Rugpijn
 • Klachten bij chronische ziekte
 • Reumatische klachten
 • Stress klachten
 • Burn-out klachten
 • Menstruatieklachten
 • Nekpijn

Acupunctuur wordt bovendien (deels) vergoed bij een aanvullende ziektekostenverzekering.

Onze acupunctuur behandelingen kunnen zowel los ingepland worden als in samenwerking met TuiNa massagesCupping behandelingMental coaching en veel meer. Na een eerste kennismakingsgesprek zal er een behandelplan ontstaan waarbij eventuele andere begeleidings- of coachtrajecten worden aangeraden.

logo-Zhong-KAB-gecombineerd-groot

Acupunctuur van China naar Nederland

Zoals aangegeven is acupunctuur een eeuwenoude geneeswijze uit China. Echter is de techniek van acupunctuur door de eeuwen heen geïnnoveerd en veranderd. Bij De Gordiaanse Knoop is onze acupuncturist op de hoogte van de nieuwste technieken omtrent acupunctuurbehandelingen en zijn we altijd aan het innoveren met onze behandelingen. De Gordiaanse Knoop is aangesloten bij de beroepsverenigingen Zhong en KAB.

Plan een acupunctuurbehandeling bij De Gordiaanse Knoop in Veghel

Ben jij op zoek naar een veilige en prettige behandelwijze voor fysieke en mentale klachten? Dan is De Gordiaanse Knoop in Veghel de plek om jouw behandeltraject te starten. Met onze acupunctuurbehandeling worden jouw lichamelijke en fysieke klachten verminderd of verholpen zonder het gebruik van medicijnen.

Onze acupunctuurbehandeling helpt bij het vrijmaken van lichaamseigen energie en stoffen. Neem dus vooral contact op en plan een afspraak!

Neem contact op