Wat te verwachten wanneer je je aanmeldt voor een acupunctuur behandeling?

vrouw wordt behandeld met een acupunctuur behandeling

Bij De Gordiaanse Knoop bieden wij acupunctuur behandelingen aan als preventieve behandeling bij stress en burn-out klachten. Onze acupuncturist Ingrid Los is gespecialiseerd in het verminderen of verhelpen van lichamelijke en fysieke klachten. In dit blog neemt Ingrid je mee in alles wat je kunt verwachten wanneer je je aanmeldt voor een acupunctuur behandeling.

Stap 1: Maak kennis met elkaar!

Je meldt je aan met een klacht. Dan spreek ik, Ingrid Los, met je af voor een intakegesprek en een eerste behandeling. Dat duurt 1,5 uur. In het intakegesprek hebben we het over het verloop van je klacht. Je kunt allerlei ‘ongewone’ vragen verwachten. Dat komt omdat we in de Traditionele Chinese Geneeswijze (TCG) kijken naar het geheel van je lichaam èn naar jou als mens in je lichaam: met je eigenschappen, gewoontes en emoties. Daarbij hoort het voelen van je pols: pols voelen geeft een beeld van de energie die je op dat moment in je lichaam hebt en over je gezondheid in het algemeen. Daarnaast kijk ik naar je tong. Dat is vaak een beetje onwennig, maar hé: hoe vaak kan je ongegeneerd je tong tegen iemand uitsteken ☺?  Je tong geeft een idee over hoe je in je vel zit. Hoe je tong er uit ziet, bevestigt de diagnose die ik maak, of geeft juist aanvullende informatie.

Ik vorm uit deze gegevens een beeld en een diagnose van wat ik denk dat er aan de hand is. Vervolgens kom ik met een voorstel voor je behandeling. Ik leg uit hoe ik naar je klacht kijk vanuit de Traditionele Chinese Geneeswijze en leg uit wat ik wil gaan doen. Als je het er mee eens bent, gaan we over tot je behandeling.

Stap 2: We gaan over tot de acupunctuur behandeling

Er zijn veel acupunctuurpunten die gebruikt kunnen worden (zo’n 365). Daaruit maak ik een keuze, in een combinatie die voor jouw klacht het best lijkt te passen. Ik pak eerst de voornaamste klacht aan. Het is de kunst om de behandeling zo gericht mogelijk uit te voeren. Daarom beginnen we met de hoofdklacht. Het kán zijn dat daarmee ook andere klachten verminderen.

De behandeling bestaat uit het zetten van naalden in de beoogde acupunctuurpunten. Ik meet die af op jouw lichaam en zet mijn vinger op de juiste plaats.

Je voelt meestal het inprikken niet: het zijn hele dunne naaldjes. Wel kun je soms een druk of een elektrisch stroompje voelen. Dat kan wennen zijn. Sommige acupunctuurpunten kunnen extra gevoelig zijn. Vaak hangt dat samen met de klacht die je hebt.

Stap 3: Acupunctuur is maatwerk!

Ik kan van tevoren niet aangeven hoeveel keer je behandeld moet worden. Het is echt maatwerk. Ik ben zelf weleens verrast hoe snel een behandeling werkt: soms na 1 of 2 sessies is de klacht al weg. Bij anderen kan het meer behandelingen vergen.

Daarom bespreek ik elke keer wanneer je komt de voortgang met je. Ik voel telkens je pols en bekijk je tong. Zo nodig pas ik de behandeling aan.

Het is belangrijk om niet te bewegen en te proberen te ontspannen wanneer je met naalden in je lijf op de behandeltafel ligt. Ik blijf bij je en kijk meestal voor mezelf de prikpunten nog eens na en werk je dossier bij. Meestal activeer ik de naalden nog even. Als je je onprettig voelt of er iets gebeurt bij je, kun je dat direct met me bespreken.

acupunctuur-Gordiaanse-Knoop-Veghel-vrouw

Ben je benieuwd naar de werking van Acupunctuur?

Acupunctuur behandeling in Veghel

Ja, ik wil meer weten over de werking van Acupunctuur

Reacties van klanten op hun acupunctuurbehandeling

Wij krijgen van onze klanten regelmatig erg positieve reacties terug nadat zij een acupunctuur behandeling bij De Gordiaanse Knoop hebben gevolgd. Wij delen graag enkele reacties met jullie!

 

“Goh, wat valt dat mee! Ik was een beetje bang dat het prikken van de naalden pijn zou doen: maar het is eigenlijk wel ontspannend!”

“Ik heb na één keer prikken geen last meer van pijn in mijn schouder en kan mijn schouder ineens weer bewegen! Na nog twee nabehandelingen blijft de pijn ook weg. “

“Door de acupunctuur heb ik veel minder last van bijwerkingen van mijn hartmedicatie! Ik was aan het overwegen te stoppen daarmee vanwege de kramp in mijn benen, maar nu is die kramp weg. Ik ga gewoon door met de medicatie.“

“Ik heb al jaren rugpijn. Ik kreeg van verschillende hulpverleners te horen dat als ik niet zou afvallen, ik niet van de rugpijn kan afkomen. Na de acupunctuurbehandelingen heb ik geen rugpijn meer en kan ik beter slapen en bewegen. Ik heb sporten weer opgepakt en voel me daar goed bij.”

“Ik heb last gehad van veel bloedverlies bij mijn menstruaties, daarbij ook veel pijn en last. Na de acupunctuurbehandeling is mijn menstruatie veel rustiger geworden en voel ik me ook veel energieker.”

“Mijn fibromyalgie bezorgde me zoveel pijn dat ik Tramadol slikte om de pijn te bestrijden. Door de acupunctuur heb ik geen pijnmedicatie meer nodig.”

“Tijdens de acupunctuurbehandeling voor mijn hoofdpijn, kwam er ineens een huilbui vrij. Sindsdien voel ik me zoveel beter! Ik kon ook goed met je bespreken waar de emoties vandaan kwamen en hoe ik anders met mezelf kan omgaan: heel fijn de combinatie van coaching en acupunctuur!”

“Ik heb chronische rugpijn. De acupunctuur met elektrische pulsen helpt om de pijn te verminderen. Ik kom graag af en toe een onderhoudsbeurtje bij je halen.”

“Door mijn drukke leven heb ik soms een hoofd dat overloopt: de rustgevende acupunctuur helpt om weer even tot mezelf te komen en de stress los te laten.”

“Mijn overgangsklachten zijn veel minder geworden door de acupunctuur: ook mijn emoties (boze buien, huilbuien, etc.) zijn tot rust gekomen: zo ken ik mezelf weer!”

“Door de acupunctuurbehandelingen, de eet en leefstijladviezen en de begeleiding bij mijn weggestopte emoties, ben ik mijn eetbuien de baas, slaap ik beter en heb ik meer plezier in mijn leven. Wat een mooie combinatie!”

Acupunctuur behandeling bij De Gordiaanse Knoop?

Een Acupunctuur behandeling bij De Gordiaanse Knoop is voor iedereen mogelijk. Afhankelijk van de klachten die je ervaart beoordeelt onze specialist Ingrid Los of acupunctuur hierbij kan helpen. Voor klachten als hoofdpijn, rugpijn, klachten bij chronische ziekte, reumatische klachten en stress klachten kan Acupunctuur uitkomst bieden.

Op basis van jouw behoeften helpen we je om je klachten te verminderen of in sommige gevallen juist te verhelpen. Neem gerust contact met ons op voor meer informatie of een kennismakingsgesprek!