Acupunctuur behandeling: niet eng maar helend en ontspannend

Acupunctuur behandeling in Veghel

Acupunctuur stamt uit de Traditionele Chinese Geneeswijze (TCG). Bij acupunctuur worden hele fijne naaldjes op specifieke punten in je lichaam ingebracht. Acupunctuur bevordert de doorstroming van bloed en energie in je lichaam. Zo worden fysieke en emotionele blokkades opgeheven en wordt het zelf herstellend vermogen van je lichaam geactiveerd. Gevolg: je ervaart minder pijn en stijfheid van je spieren. Je voelt je vitaler en “wakker”.

Is acupunctuur gevaarlijk?

Sommige mensen denken acupunctuur gevaarlijk is. Maar, acupunctuur is een veilige manier van helen, mits uitgevoerd door een bekwaam en gedegen opgeleide acupuncturist. Het aantal bijwerkingen en klachten na consulten met acupunctuur blijkt opmerkelijk laag. Wil je meer weten over acupunctuur? Dan staat De Gordiaanse Knoop in Veghel voor je klaar.

Doet acupunctuur pijn?

Het inbrengen van de naalden is pijnloos. Wel kun je een druk, warmte of een stromend gevoel ervaren op de plek waar de naald is ingebracht. Dat is een teken dat acupunctuur bij jou op die plek werkzaam is. Dit gevoel kan in het begin wat onprettig zijn, maar trekt snel weg.

Wat is een acupunctuurpunt?

Lichaamseigen energie circuleert via meridianen: energiebanen waarop acupunctuurpunten liggen. Ieder acupunctuurpunt staat in contact met een orgaan en heeft een specifieke functie. Bij klachten  kan een acupunctuurconsult energieën afremmen of juist stimuleren.

Acupunctuurpunten en meridianen zijn te meten. In en op het menselijk lichaam bestaat een netwerk van acupunctuurpunten. De acupunctuurpunten staan door energiebanen, meridianen, met elkaar en met allerlei functies en organen in verbinding. 

Is de werking van acupunctuur bewezen?

Acupunctuur stimuleert een natuurlijke pijnstiller in het lichaam: adenosine. Deze stof verzacht de pijn en laat aders opzwellen, waardoor meer bloed door het lichaam kan stromen. Acupunctuur werkt dus ook echt.

Kan acupunctuur helpen?

Acupunctuur kan helpen bij veel lichamelijke en mentale klachten. Er is geen standaard behandeling voor een bepaalde klacht. Klachten die goed te verhelpen zijn of te verlichten: pijnklachten, (nacht)zweten, overgangsklachten, menstruatieklachten, migraine, chronische klachten zoals fibromyalgie, reuma. Ook bij mentale klachten als: piekeren, burn out en licht depressieve klachten kan acupunctuur helpen.  

Heb je twijfel of jouw klacht te behandelen is?  Neem gewoon contact met ons op. Ook voor Mental coaching ben je bij De Gordiaanse Knoop aan het juiste adres!

Wat kan ik verwachten na mijn aanmelding voor acupunctuur?

Voorafgaand aan een consult met acupunctuur doen we altijd een intake. Tijdens deze intake bespreken we je klachten. Sommige vragen zijn wellicht wat anders dan je gewend bent. De Traditionele Chinese Geneeswijze heeft een andere en holistische kijk op jou, je lichaam, je mind en je klacht. Bij de intake hoort ook het voelen van de pols en het bekijken van je tong.

Acupunctuur behandeling bij de Gordiaanse Knoop in Veghel

Wil je aan de slag met je lichamelijke en mentale klachten? Dan kan acupunctuur helpen. De Gordiaanse Knoop in Veghel is dé praktijk voor stress- en stressreductie. Wil je meer weten over deze manier van behandeling? Neem dan contact met ons op! Naast acupunctuur bieden wij ook hulp in de vorm van mental coaching. De Gordiaanse Knoop in Veghel helpt je met persoonlijke ontwikkeling, gaat aan de slag met jouw burn out klachten en staat altijd voor je klaar.

Wil je meer weten over acupunctuur bij De Gordiaanse Knoop?

Neem contact op en stel jouw vraag!

Ik ga contact opnemen

Neem contact met ons op!

Wij vertellen graag meer over de acupunctuur behandeling.