Intake Mental Coaching

Intake-mental-coaching-De-Gordiaanse-Knoop

Door: Jan Witkamp, Mental Coach 

We kennen bij De Gordiaanse Knoop verschillende typen intakes. We kennen intakes voor Mental Coaching, voor TuiNa Massages, voor Acupunctuur & Cupping en voor Groepswerk. Voor diensten aan ondernemingen hanteren wij aparte procedures. Nu bepalen wij ons tot de Intake Mental Coaching

Wat is een intake?

Een kennismakingsgesprek. Een eerste ontmoeting. Niet meer, niet minder. En in dit eerste contact halen wij om te beginnen ‘het moeten’ er af. Bij ons moet je niets. Je mag heel veel. Dat betekent dat wij ruimte scheppen voor jou om een ‘avontuur’ met jezelf aan te gaan. Te experimenteren met eigen gedrag. Je creativiteit maximaal te uiten. Ruimte maken voor spel, humor en persoonlijke groei.

Wat vragen we van je bij een intake?

Stel je voor: je hebt zin in lekkere bonbons. Je loopt een chocolaterie binnen en je ziet – en ruikt – de lekkerste chocolades. Uit deze hoeveelheid lekkers weet je nog niet je keuze te maken. Je kijkt nog wat rond.

“Goedendag” zegt de winkelier. “Waarmee kan ik u van dienst zijn?” Je vertelt waarnaar je ongeveer op zoek bent. De winkelier denkt dat hij je begrijpt en laat je enkele soorten bonbons proeven. Dan maak jij je keuze en ga je blij met je verworven bonbons de deur uit.

Onze praktijk is ook een winkeltje. We hebben allerlei manieren van mentale ondersteuning in onze etalage. Een intakegesprek is het binnenlopen van onze winkel. “Goedendag.” ” Waarmee kan ik u van dienst zijn?” Vraag ik. Zo ontstaat een gesprek. Jij wordt uitgenodigd zo goed mogelijk duidelijk te maken waar jij eventueel mee worstelt en wat jouw wensen zijn qua persoonlijke ontwikkeling, persoonlijke groei en mentale ondersteuning.

Wanneer je wensen duidelijk zijn, doen wij vanuit De Gordiaanse Knoop jou een ondersteuningsaanbod dat bij jou past als een fijne jas. Ben je akkoord met ons voorstel, dan gaan we blijmoedig aan de slag.

Wat vragen we niet van je bij een intake?

We hebben graag dat jij jezelf en jouw wensen bij dit kennismakingsgesprek centraal stelt en niet een eventueel probleem dat je hebt. We verbieden je niet daarover te praten, maar jij bent méér dan je problemen en deze intake is de eerste poging op zoek te gaan naar dat meerdere in jou.

In hulpverleningsland moet je nogal eens ‘solliciteren’ om geholpen te worden. Solliciteren doe je door een probleem te presenteren, in plaats van jezelf. Hoe zwaarder het probleem, des te meer kans dat je (spoedig) geholpen wordt. Niet zelden leidt dit tot ingewikkelde analyses, eerst opstellen van behandelplannen, ondertekenen van overeenkomsten van hulpverlening, wachttijden, enz. Heel veel tijd  gaat daarmee verloren. Dit leidt slechts tot doelbepaling in relatie tot je probleem, prestatiedruk, verlies van speelsheid en humor. Vaak ook tot afhaken na verloop van tijd van de cliënt.

Daar zijn wij niet van! Wanneer je denkt, bij ons aan het juiste adres te zijn voor Mental Coaching, ben je van harte welkom. We hebben respect voor jou en voor wat je in je leven wilt bereiken.

Een goede sfeer is bij ons belangrijk. Wanneer wij er in slagen in een goede sfeer jou een aanbod te doen kunnen wij ook – als jij dit aanbod accepteert – in eenzelfde goede sfeer samen aan het werk gaan en jou zo mentaal ondersteunen dat jij het avontuur aangaat dat jou de gewenste persoonlijke groei brengt.

PS: Kijk rond op onze website. Lees hier ons aanbod over Mental Coaching en lees ook onze blogs over Mental Coaching.

Plan nu je gratis intakegesprek!

Bekijk de mogelijkheden van Mental Coaching