Lees alles over het webinar: Het Pesten Voorbij

Webinar-het-pesten-voorbij-blog

Op woensdag 28 februari a.s. wordt een Webinar georganiseerd door De Gordiaanse Knoop van 20.00 uur tot 21.30 uur. De toegang is gratis.

Wij willen een groep samenstellen van mensen die worden gepest of in het verleden zijn gepest.

Ben je ooit gepest? Herken je dat je het nare gevoel dat je toen opliep en nu nog bij je draagt? Dan is deze groep geschikt voor jou!

Waarom een groep?

Een groep biedt je de kans om anderen te ontmoeten die hetzelfde meemaken of hebben meegemaakt. Je kunt jezelf in anderen herkennen. Je wordt door anderen al met een half woord begrepen.

Veel mensen die gepest zijn hebben het gevoel dat het aan hen ligt. Dat er iets met hen is, waardoor ze gepest zijn. Dat ze niet meekunnen in wat de maatschappij (werk, gezin, vrienden, kennissen) van hen vraagt.

Er is vaak sprake van angst om weer gepest te worden. Of net zo te worden als ’de Pesters’. Of van schaamte omdat je je zwak voelt vergeleken met anderen. Je hebt misschien zelf meegedaan aan het pesten van anderen om zelf niet weer de dupe te worden.

Tijdens de groep: Het Pesten Voorbij wordt je een veilige plek aangeboden waar begrip is en (h)erkenning. Een plek waar je kunt oefenen met nieuw gedrag. Waar je eerlijk kunt zijn over emoties die je normaal niet deelt. En waar je van lotgenoten kunt leren hoe je het anders kunt doen in je leven. Waar je gaat merken dat er niets mis is met je. Dat je een waardevol mens bent. En waar je angst leert omzetten in positieve gevoelens over jezelf.

Webinar Het Pesten Voorbij!

Schrijf je in!
jan-witkamp-en-ingrid-los

Thema’s die tijdens het webinar en de groep aan bod komen

 • Welke ervaring heb jij met pesten?
 • Hoe reageerde je omgeving hierop?
 • Hoe kijk je er nu op terug?
 • Hoe ben je gaan overleven?
 • Hoe wil je eigenlijk in het leven staan en wat heb je daarvoor nodig?
 • Jezelf waarderen en positie bepalen is jezelf terugkrijgen!

Wat gebeurt er in onze groep?

Je vertelt wat je in je leven tegenkomt. De begeleiders helpen je soms om je verhaal helder te krijgen of om meer contact met je emoties te krijgen. Het is helpend om van je “hoofd”- verhaal, naar je “gevoel”- verhaal te gaan. Dan voel je namelijk beter wat er wel en niet bij je past en welke behoeften jij hebt.

We helpen je helder te krijgen wat maakt dat je in dit patroon van aanpassing en niet voelen terecht bent gekomen. Wij vinden inzicht belangrijk. We willen je vooral uitzicht op een lichter en vrolijker leven helpen vinden.

Het allerbelangrijkst: je deelt in de groep gevoelens, ervaringen, soms ‘kijk je af’ van je lotgenoten en merk je dat er een veilig en solidair klimaat heerst waarin je kunt leren!

Praktische zaken voor de groep Het Pesten Voorbij

 • Iedereen kan zich rechtstreeks aanmelden voor deelname via het formulier onderaan de pagina.
 • Na aanmelding doen we altijd een intakegesprek om te kijken of de groep écht bij je past. Je kunt dan zelf ook je vragen stellen.
 • Het is een traject van 10 bijeenkomsten.
 • Het minimum aantal deelnemers is 6
 • Het maximum aantal deelnemers is 10
 • Je aanmelden voor individuele begeleiding is ook mogelijk.
 • Heb je van tevoren vragen: mail of bel ons: we staan je altijd te woord.

Is pesten een probleem binnen een bedrijf of instelling? We kunnen binnen deze setting eveneens een groep samenstellen.

De Gordiaanse Knoop in Veghel: Meesters in groepswerk

Ingrid Los en Jan Witkamp begeleiden deze groep. Zij zijn gepokt en gemazeld in het groepswerk, kunnen een goed leerklimaat in de groep neerzetten en zowel op individueel als op groepsniveau reageren.

Wil jij je aanmelden voor de groep: Het Pesten Voorbij? Neem dan contact met ons op.

Intakegesprek inplannen?

Meld je aan!