Ondersteuning bij post Covid, Q-koorts, ME-CVS, Fibromyalgie

ondersteuning-long-covid-post-covid-de-gordiaanse-knoop-uitzichtloosheid

Ineens, zomaar, kan het je gebeuren. Je wordt overvallen door één van deze ernstige ziekten.

Het begint vaak met vage klachten. Je denkt eerst nog: ‘Even doorzetten! Ik kom er wel overheen. Dan kan ik mijn gewone leven weer oppakken.’ Helaas lukt dat niet. Hoe meer kracht je zet om door je ziekte heen te breken, terug naar je gezondheid, des te meer je gezondheid achteruit gaat.

Er kijken artsen en specialisten met je mee. Je probeert via fysiotherapie en opbouw van conditie verder te komen. Je hoopt op een diagnose waarmee je verder komt en medicatie of een therapie die het probleem oplost.

Dan komt er een moment waarop je moet erkennen: ‘Ik ben ziek. Er is geen therapie of behandeling die mij van mijn ziekte geneest. Ik moet veel inleveren’. ‘Hoe moet ik  nu verder?’

Wanneer je één van deze ziektes hebt……..

Wat kun je dan van De Gordiaanse Knoop verwachten?

Er is (nog) geen therapie waardoor je terug kunt keren naar je oude leven.

We kunnen je helpen bij het verwerken van gevoelens die een ernstige chronische aandoening, zoals bijvoorbeeld long Covid of Q-koorts met zich mee kunnen brengen met behulp van Mental Coaching.

Gevoelens van rouw: je hebt moeite met het accepteren van je ziek zijn, boosheid, verdriet, verzet. Er komt een moment van afscheid nemen van hoe je leven eerst was. Dan ontstaat er vaak een moment van ‘niets’.

Het oude is voorbij en het nieuwe is er nog niet. Dan is het belangrijk om dat ‘niets’ niet op te willen vullen, maar in het moment te blijven. We helpen je stil te staan bij jezelf. Te voelen en ervaren wat er in je leeft na zo’n heftige ziekte zoals post Covid, long Covid en Q-koorts. Zonder oordeel of dwang. Wij begeleiden je in jouw proces daar naar toe en doen dit op jouw tempo.

Dan merk je dat er ‘ineens’ nieuwe impulsen opkomen: nieuwe ideeën, plannen, maar ook nieuwe ontdekkingen. Vaak horen we mensen vertellen: ‘Ik wist niet dat, als ik niet druk ben, het leven mooi is zonder dat ik veel MOET.’

Je komt tot een nieuw evenwicht in je leven met nieuwe bezigheden. Een nieuw levensritme dat beter bij je past. Vaak leg je dan nieuwe contacten die meer voedend voor je zijn.

Je ontdekt dat je goed kunt aanvoelen en aangeven wat je nodig hebt. Je geeft je grenzen goed aan. Kortom: je hebt meer vrede in je leven.

Naast dit emotionele proces kunnen we bij De Gordiaanse Knoop ook ondersteunen in het zoeken naar een lichamelijk evenwicht. Wij zetten daarvoor TuiNa MassageAcupunctuur en Cupping in. Het geneest je niet van je ziekte. Wel kunnen we door middel van deze therapeutische technieken bijkomende klachten verminderen, zoals: (spier)pijnen, spijsverteringsklachten, darmklachten, menstruatieklachten, nachtzweten. Zo leer je weer ontspannen en een nieuwe relatie met je lichaam aan te gaan. Kortom: we gaan met je op zoek naar uitzicht!

Plan eenvoudig een intake voor ondersteuning bij De Gordiaanse Knoop

Ben jij ook toe aan een nieuwe stap en een nieuw levensritme? Plan dan eenvoudig een intakegesprek in en we kijken samen met jou naar wat jij nodig hebt.

Plan nu je intakegesprek!

Ontvang ondersteuning bij de gevolgen van chronische ziekten