Cupping therapie

Een cupping behandeling tegen stress en lichamelijke klachten.

Cupping is een zuigtechniek. Er wordt gebruik gemaakt wordt van cups die vacuüm worden gezogen op je huid. Ik, Ingrid Los, maak gebruik van vuurcuppen. Deze techniek wordt gebruikt in de Traditionele Chinese Geneeskunde (TCG).

Hoe werkt cupping?

Door middel van een vlam wordt er een vacuüm gecreëerd in de glazen cup. De cup wordt op je huid geplaatst en daardoor wordt je huid omhoog gezogen. De werking van de cups is krachtig. Verklevingen en spierknopen worden naar het huidoppervlak gezogen en blokkades worden opgeheven. Je doorbloeding wordt gestimuleerd. Afvalstoffen worden vrijgemaakt en afgevoerd.

Blauwe plekken door druk

Er ontstaat druk op je bloedvaten, dat geeft tijdelijk blauwe plekken op je huid, maar ook meer ruimte in je weefsels. Je blauwe plekken verdwijnen, alsook je pijnklachten. Vaak zijn je blauwe plekken na een week helemaal verdwenen. Bij vaker ‘cuppen’, verdwijnen je blauwe plekken sneller. Het voordeel van vuur cuppen is dat het ook je spieren verwarmt. Dat helpt om je klachten te verminderen.

Ook voor koude lichamelijke klachten

Wanneer er sprake is van ‘koude klachten’ worden de cups met een handdoek afgedekt en komt er een moxalamp op de te behandelen plek die extra verwarmt. Dit wordt als zeer prettig en ontspannend ervaren.

Na de behandeling met cupping is het belangrijk om je huid en je spieren goed warm te houden. Veel water te drinken helpt om afvalstoffen af te voeren.

Waarvoor is cupping geschikt?

Cupping is geschikt bij: stress gerelateerde klachten, vermoeidheid, vastzittende spieren, schouder-, rug- en nekklachten, reuma, astma, doorbloedingsproblemen en vochtophopingen. Bij een beginnende verkoudheid helpt cupping zeer effectief.

Stel jouw vraag over cupping!

Nieuwsgierig wat cupping therapie voor jou kan betekenen?

Ik wil meer weten over een cupping behandeling

Doet cupping pijn?

Cupping is niet pijnlijk. Vaak wordt deze therapie als prettig en ontspannend ervaren. Na het cuppen voelen mensen zich vaak opgelucht: de energieblokkades worden vrijgemaakt. Je energie kan weer stromen.

3 manieren van cupping bij de Gordiaans Knoop

Bij stresspreventie praktijk de Gordiaanse Knoop maken kennen wij 3 manieren van cupping. Ik leg ze graag hieronder aan je uit:

1. Fixed cupping

De cups worden op de huid geplaatst en blijven daar staan.

2. Flash cupping

De cups worden kort op de huid geplaatst, eraf gehaald en op een volgende plek gezet. Dit is een lichtere vorm van cupping.

3. Moving cupping

Er wordt een cup op de geoliede huid geplaatst en dan bewogen over het te behandelen gebied.

In ons trainingscentrum de Gordiaanse Knoop in Veghel is cupping vaak een onderdeel van de massage behandeling: eerst massage en daarna 20 minuten cupping therapie. Dit kun je omschrijven als het spreekwoordelijke ‘toefje op de taart’.

Cupping behandeling bij de Gordiaanse Knoop in Veghel

Heb je last van lichamelijke of mentale klachten? Of misschien allebei? Dan kan cupping therapie helpen. De Gordiaanse Knoop in Veghel is dé praktijk voor stresspreventie en stressreductie. Bij onze praktijk ga je aan de slag om een burn out te voorkomen, of om hiervan te herstellen. Bij ons leer je meer over jouw persoonlijke ontwikkeling via mental coaching of komt helemaal tot rust en ontspanning door een TuiNa massage. De Gordiaanse Knoop helpt je verder en staat altijd voor je klaar! Meer weten? Voel je vrij om contact op te nemen!

Voel je vrij om contact op te nemen!

Wil je een cupping behandeling bij de Gordiaanse Knoop?

Ja, ik ga contact opnemen