De helende kracht van TuiNa Massage bij Rouwverwerking

Helende-kracht-TuiNa-massages-De-Gordiaanse-Knoop

Ieder van ons krijgt ooit in zijn/haar leven te maken met verlies en rouw. Verlies van je geliefde, een familielid, naaste, of je huisdier kan diepgaand verdriet geven dat moeilijk te dragen is. Verwerken van dit verdriet is een rouwproces.

Rouwen is niet enkel een mentaal proces. Rouwen is ook een lichamelijk proces. Je kunt pijn in je lijf ervaren, of je voelt ‘huidhonger’: het gemis van de aanraking en de nabijheid van ‘die ander’.

Een TuiNa Massage kan dan geschikt zijn. Waarom dat zo is vertellen we je in dit blog.

Wat is TuiNa?

TuiNa – een vorm van Chinese massage – is al eeuwenlang een belangrijk onderdeel van de Traditionele Chinese Geneeskunde (TCG).

TuiNa stimuleert de energiestroom in je lichaam door middel van verschillende massagetechnieken, waaronder kneden, wrijven, kloppen en drukken op specifieke punten. TuiNa Massage helpt de balans in je lichaam te herstellen en blokkades op te heffen.

Evenwicht in lichaam en geest met TuiNa Massage

Als je verdriet, wanhoop, gemis, frustratie of woede voelt, is het moeilijk om je lichaam in evenwicht te houden. Eén of meerdere van deze emoties kunnen heftig opspelen wanneer je rouwt. Natuurlijk wil je meer rust in je lijf en in je emoties, maar soms wil je er niet over praten. Daar ben je nog niet aan toe. In dat geval biedt TuiNa Massage de uitkomst.

Bij een TuiNa Massage masseren we niet alleen je spieren: we besteden ook aandacht aan je meridianen en acupunctuurpunten. Hierdoor komen emoties tijdens de massage tot rust. Soms worden je emoties juist losgemaakt. Goed luisteren naar je lijf is voor zowel de cliënt als de TuiNa masseur van groot belang. Je lijf geeft zelf aan in welk tempo en op welke manier het kan herstellen. Dit zorgt voor evenwicht in je lichaam en geest.

Wat-doet-acupunctuur-vrouw

Emotionele ontspanning en fysieke verlichting bij rouwen

Rouw leidt vaak tot intense gevoelens van verdriet, angst, eenzaamheid of stress. Rouw voel je in je lichaam in de vorm van spierspanning, hoofdpijn of andere fysieke ongemakken. TuiNa Massages helpen om emoties te verzachten en spanning te verminderen. Door gerichte drukpunten te stimuleren komt er tijdens een TuiNa Massage endorfines vrij, de zogenaamde ‘gelukshormonen’. Dit bevordert een gevoel van ontspanning en welzijn, waardoor het gemakkelijker wordt om je rouw geleidelijk aan te verwerken.

TuiNa Massages bij De Gordiaanse Knoop in Veghel

Rouw is een unieke ervaring voor iedereen. Wat voor de een werkt, werkt mogelijk voor de ander minder. Het is belangrijk om naar je eigen behoeften te luisteren en de juiste ondersteuning te zoeken. Bij De Gordiaanse Knoop zijn we opgeleid om de emoties die tijdens je rouwproces vrijkomen op te vangen en te begeleiden. Dit kan met behulp van een TuiNa Massage, maar ook door Mental Coaching, of door deel te nemen aan een van onze groepen. Een TuiNa Massage wordt (deels) vergoed bij de meeste aanvullende ziektekostenverzekeringen. Deze valt onder de Oosterse geneeswijzen.

Wil je meer weten over TuiNa Massages of een afspraak inplannen? Neem dan contact met ons op!

Meer weten over TuiNa Massages?

Neem contact op met Jan Witkamp of Ingrid Los. We denken graag met je mee.