Gebroken… of toch niet?

Als masseur/therapeut doe ik veel nieuwe ervaringen op. Zo werd ook eind oktober vorig jaar voor mij een belangrijke nieuwe ervaring: een gebroken enkel. Tijdens een hele gezellige avond, bij een etentje, loop ik een prachtige donkere marmeren trap af. Ineens lig ik op de grond. Mijn been in een vreemde hoek. Eerste gedachte: ‘hé wat ligt dat been raar.’ Tweede gedachte: ik wil snel opstaan. Dat lukt niet.

Dit is geen kneuzing!

Ineens staan er allemaal mensen om me heen. Ik word op een stoel gezet en voel me behoorlijk duizelig. Een aardige vrouw, die verpleegkundige is, helpt me bijkomen en kijkt of ik acuut naar het ziekenhuis moet. Dat hoeft niet, en na een cola en riant zittend op een stoel met been omhoog en gekoelde doeken gaat het allemaal wel weer.

We dineren gezellig af en wil ik naar huis. Ik kan niet meer op mijn been leunen en kom moeizaam thuis. Het voelt of er een mes in mijn been gezet wordt als ik mijn been enigszins belast. Dan weet ik het al: dit is geen kneuzing!

Mijn vermoeden klopt: gebroken!

De dag erop in het ziekenhuis wordt mijn vermoeden bevestigd: gebroken. Dat is een streep door de rekening zeg! Ik krijg gips en moet weken lang volstrekt rust houden. Been omhoog. En dat net tijdens een drukke tijd op het werk. En die leuke geplande minibreak? Die gaat ook niet door!

Verdorie: met een gebroken been kun je toch wel online werken? Nee dus: veel pijn en ook erg moe. Bovendien ben ik ineens afhankelijk van anderen. Iedereen is heel lief. Dat is wel een uitdaging hoor, de controle loslaten.

Mijn genezing kost energie

Alle energie die ik heb gaat naar mijn genezing. En ik merk dat ik al niet overliep van de energie. Eigenlijk was ik erg moe. Na een tijd geworsteld te hebben, geef ik me over en merk ik dat mijn stemming meteen beter wordt. Mijn man helpt me door me te confronteren met mijn controlerende houding. Mijn poezen helpen door op me te gaan liggen. Dat helpt om los te laten en ook schijnt het snorren van mijn poezen te helpen bij heling van botten. Ik help mezelf door te ontspannen en te slapen, slapen en nog meer slapen.

Innerlijke rust die goed doet

Ineens overkomt mij een innerlijke rust die ik lang niet gekend heb. Mijn gebroken been helpt me om me te richten op mijn basis: ademhaling, rust, loslaten en de liefde van mensen om me heen. Dat doet goed! Ik raak geleidelijk aan alle frustraties kwijt die ik een tijd heb gekoesterd en voel me steeds lichter worden.

Dankzij mijn gebroken been heel ik mezelf en krijg ik weer contact met wat voor mij  essentie is. Gelukkig heelt mijn been ook voorspoedig. Hier zit ik dan te genieten van de kleine dingen des levens, de rust en ja, ook van mijn moeheid.

Het is o.k.

Hulp nodig bij stress of vermoeidheid? De Gordiaanse Knoop staat voor je klaar!

Ervaar je stress? Heb je lichamelijke klachten zoals hoofdpijn of vermoeidheid? Of ben je benieuwd hoe je nieuwe energie kan ontdekken en vinden? Dan biedt De Gordiaanse Knoop in Noord-Brabant hulp. Wij zijn de stresspraktijk die door verschillende diensten, zoals TuiNa massages of Acupunctuur, helpen om nieuwe energie te krijgen. Pak je stress aan, kies voor persoonlijke ontwikkeling en leer jezelf steeds beter kennen.

Voel je vrij om contact op te nemen en vertel ons jouw verhaal. Samen kijken we naar de mogelijkheden!

De Gordiaanse Knoop helpt je met stress en vermoeidheid

Ontdek samen met ons nieuwe energie en pak stress aan!

Plan hier een kennismakingsgesprek