Tips voor werkgevers bij het omgaan met stress of een burn out

individuele-coaching

1. Werknemer meldt zich meestal te laat ziek

Bedenk dat er op het hebben van stress of een burn out een taboe rust. Wie het treft heeft als eerste gedachte dat hij of zij zwak is. Men meldt zich vaak ‘te laat’ ziek. Des te langer duurt dan herstel. Voorkomen is beter dan genezen. Let extra op uw personeelslid wanneer u merkt dat hij/zij zich anders, nerveuzer, gedraagt dan gewoonlijk.

2. Een te late ziekmelding geeft meestal een uitgeputte werknemer te zien

Een werknemer die uitvalt wegens stress of burn out is vaak mentaal en fysiek uitgeput. Zeker als hij/zij te lang is doorgegaan. Heb dan geduld! Druk zetten om snel weer te gaan werken levert precies op wat je als werkgever niet wilt: vertraagd herstel. Beter is het regelmatig uw werknemer te spreken. Hoe gaat het? Hoe is het thuis? Hoe is het met de kinderen. Dat zorgt dat de zieke zich gezien en gewaardeerd voelt. Het motiveert om aan zijn/haar herstel te werken

3. Stressfactoren op de werkplek

Ongewild kunnen er factoren insluipen die stress of burn out kunnen veroorzaken op de werkplek. De ruimtelijke outillage; ergonomische factoren; het tempo waarin deadlines gehaald moeten worden; de sfeer in een team en soms zelfs pesten op het werk. Wij kunnen voor u onderzoeken of er op uw bedrijf factoren spelen die stress veroorzaken en u adviseren hoe die weg te nemen.

4. Wij organiseren trainingen en cursussen voor uw werknemers

Regelmatig organiseren wij diverse trainingen en cursussen die de deelnemers helpen om opgedane stress of burn out te boven te komen of te voorkomen. De training in onze advertentie in dit blad is daar een voorbeeld van.

Meer weten?

Ontdek meer over de trainingen en cursussen die De Gordiaanse Knoop organiseert

Neem contact op met De Gordiaanse Knoop